BASF legt productie weer stil na uitstoot

Chemieconcern BASF in het Utrechtse De Meern heeft weer een deel van zijn productie stilgelegd. Daar kwamen gistermiddag door een technische storing schadelijke stoffen vrij. Het ging om ammonia en stikstofoxide.


Dat meldde een woordvoerster van het bedrijf dat kunstmest maakt vanmorgen. Er is volgens haar geen sprake geweest van gevaar voor de volksgezondheid.

De storing had plaats in dezelfde installatie die vorig jaar augustus ook al haperde. Toen ontstond er in de nabije omgeving van de fabriek de nodige onrust omdat er een zichtbare gifwolk vrijkwam boven de fabriek. De fabriek legde de productie toen ook stil.

stikstofoxide

De installatie moet juist de uitstoot van stikstofoxide voorkomen. BASF onderzoekt wat de oorzaak is van de nieuwe storing. Tot die gevonden is blijft de productie stilliggen.

De fabriek in De Meern is het afgelopen jaar vaker in opspraak geweest wegens de veiligheid. Vorig jaar oktober had uitstoot plaats van een grote hoeveelheid ammonia.

Veiligheidssystemen

Een maand later werd een groot deel van de productie enkele weken stilgelegd op last van de Inspectie SZW, toen deze essentiële gebreken aantrof in de veiligheidssystemen van de fabriek.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer