Prognoseprijs HZPC 29 euro

HZPC Holland verwacht zijn pootgoedtelers over oogst 2012 29 euro per 100 kilo te betalen. De definitieve pootgoedprijs maakt het handelshuis eind juni bekend.

Prognoseprijs+HZPC+29+euro
©

Volgens HZPC mogen telers bovengemiddeld goede financiële opbrengsten verwachten, dankzij een goede prijsvorming en hoge teeltopbrengsten.

De HZPC-prognoseprijs is gemiddeld vastgesteld over alle rassen in pootgoedklasse E. De prijs per ras, klasse, maat en kwaliteit, wordt bepaald volgens een door HZPC en zijn telers overeengekomen systeem.

Uitbetaling

Vorig jaar bepaalde HZPC de prognoseprijs op 30 euro en kregen de pootgoedtelers 31,03 euro per 100 kilo uitbetaald. Na oogst 2010 kwam de pootgoedprijs uiteindelijk uit op 33,12 euro.

Afzetjaar 2012-2013 combineert een hoog aanbod met een goede vraag. De vraag in het Midden-Oosten en Noord-Afrika begon terughoudend. Het ruimere aanbod van pootaardappelen voor die landen, drukte de verkoopprijs licht.

Afzet in Europa

Uiteindelijk trok de vraag in deze landen aan en zijn er veel pootaardappelen verkocht. De afzet in Europa verloopt goed. De prijzen voor consumptieaardappelen in Europa zijn over het algemeen hoog en dat is gunstig voor de pootgoedafzet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer