Eerste S-serie maaidorser van John Deere

John Deere Werk Zweibrücken heeft de eerste S670 maaidorser uit de S-serie overgedragen aan een Duitse klant. Zweibrücken is het Europese productiecentrum voor de bouw van maaidorsers en zelfrijdende veldhakselaars van John Deere.

Eerste+S%2Dserie+maaidorser+van+John+Deere
© Eigen foto John Deere

Fabrieksmanager Ralf Gaa van John Deere Werk Zweibrücken en de Duitse vestigingmanager Helmut Korthöber overhandigden een gouden sleutel aan Thomas Poenisch, een boer uit het oosten van Duitsland.

Productkwaliteit

'De toenemende vraag naar krachtige maaidorsers in Noord-Amerika, Europa en Rusland heeft geleid tot het besluit om productiecapaciteit voor de S-serie naar Zweibrücken te halen', zegt James M. Field, directeur van de divisie Landbouw, Tuinen en Parken.

Door haar hoge productkwaliteit en prestaties heeft de fabriek in Zweibrücken het verdiend om te groeien, vindt Field. 'De bouw van de S-serie maaidorser vormt dan ook een belangrijke stap in ons streven naar een grotere wereldwijde productiecapaciteit.'

Investering

‘Het besluit om maaidorsers uit de S-serie hier in Zweibrücken te produceren past in een acht jaar durend investeringsprogramma ter waarde van 200 miljoen euro, bedoeld om de capaciteit van onze fabriek in Zweibrücken te vergroten’, zegt fabrieksmanager Gaa.

De S-serie vormt een aanvulling op de maaidorsers met stroschudder uit de W- en T-serie, die momenteel in Zweibrücken in productie zijn. De S-serie kenmerkt zich door een ontwerp met rotor met enkele tand, dat tegemoet komt aan de eisen van grote akkerbouw- en loonbedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer