John Deere ook naar SCR-systemen

Met ingang van 2014 gaat ook John Deere de eerste motoren uitrusten met SCR-systemen, waarbij de trekkerfabrikant gebruik maakt van DEF-vloeistoffen.

John+Deere+ook+naar+SCR%2Dsystemen
© John Deere

DEF (Diesel Exhaust Fluid) zijn vloeistoffen als AdBlue die in het uitlaatsysteem worden geïnjecteerd om de uitstoot van stikstofoxiden terug te dringen. Op dit moment maakt John Deere daar geen gebruik van.

Milieueisen

John Deere past EGR-systemen toe, uitlaatgas recirculatiesystemen. Dit omdat de trekkerfabrikant geen afbreuk wil doen aan de gebruiksvriendelijkheid van de trekkers en machines.

De aanscherpende milieueisen (Final Tier 4), in Europa Fase IV genoemd, brengen John Deere er toe om straks verdere stappen te ondernemen. Daarom introduceert het bedrijf per 2014 een nieuw systeem dat ook in de vrachtwagentechniek wordt toegepast. Het gaat om een geïntegreerd systeem van EGR en SCR.

Vloeistoftank kleiner

Dat betekent dat er in vergelijking met andere fabrikanten, minder DEF (AdBlue) hoeft te worden bijgevoegd en waarmee een emissiereductie is te bereiken van 80%. Door een geringer gebruik van DEF-vloeistoffen kan de vloeistoftank kleiner zijn en de onderhoudsintervallen van de filters langer.

Het nieuwe systeem wordt vanaf 2014 voor het eerst toegepast op trekkers en machines met motorvermogens van 130kW (175 pk) en meer. Tot 2016 volgen ook de lichtere modellen, afhankelijk van de vermogensklasse.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer