Asscher+en+AH+willen+%27faire%27+champignon
© SZW

Asscher en AH willen 'faire' champignon

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en directeur Sander van der Laan van Albert Heijn (AH) willen beide een 'faire' champignonsector in ons land.

Die wens spraken Asscher en Van der Laan vanmorgen uit tijdens een gesprek. Dat vond plaats naar aanleiding van de persverklaring van de minister eind december. Daarin uit hij zijn zorg over de champignonsector in Nederland.

Van der Laan gaf de bewindman aan dat Albert Heijn-leveranciers Fair Produce zijn gecertificeerd. Dat houdt in dat leveranciers zich aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden houden.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Asscher en Van der Laan zijn het erover eens dat dit een gedeelde verantwoordelijkheid is voor alle partijen in de keten; van telers tot retailers. De overheid heeft hierbij de rol van wetshandhaver, geeft de minister aan.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer