Tarieven+NAK+blijven+gelijk
© NAK

Tarieven NAK blijven gelijk

Voor komend seizoen blijven de keuringstarieven van de NAK voor veld- en partijkeuringen van pootgoed gelijk aan de tarieven van afgelopen jaar.

Een stijging is niet nodig, omdat de keuringsdienst in de bedrijfsvoering een succesvolle efficiëntieslag heeft doorgevoerd. Dat vertelde directiesecretaris Arjan Kroon gisteravond tijdens een NAK-telersvergadering in Swifterbant.

Door verregaande digitalisering en het doorontwikkelen van de combitoets voor virussen en bacteriën bespaart NAK vooral op personeelskosten. De tariefstelling geldt vanaf 1 mei 2013 en is vastgesteld voor één jaar.

Eigen vermogen aanvulllen

'Wellicht kunnen we in de toekomst de tarieven voor veld- en partijkeuringen zelfs verlagen', gaf Kroon aan. 'Nu houden we vast aan het tarief van vorig jaar om ook in elk geval ook het eigen vermogen van de NAK weer aan te vullen.'

De NAK-directie gaat komend seizoen werken aan een nieuwe tarievensystematiek op basis van meer risicogericht keuren. De insteek moet zijn dat de kosten eerlijker worden verdeeld.

Keuring op Maat

Bij de nieuwe systematiek maakt NAK gebruik van de ervaringen die zijn opgedaan met project Keuring op Maat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer