LTO%3A+%27Ganzenakkoord+met+open+einden%27
© Nieuwe Oogst

LTO: 'Ganzenakkoord met open einden'

Het akkoord dat de Ganzen-7 (G7) en provincies verleden week donderdag bereikten, is een akkoord met open einden. Dat stelt LTO Noord Groningen-portefeuillehouder Flora en fauna Alma den Hertog.

'Het is het begin van een gezamenlijke aanpak. Dat is winst. Het is echter wel een akkoord met open einden. Daarmee moeten we op provinciaal niveau hard aan de slag', reageert Den Hertog.

Methodieken

'Zo moeten nog goede besluitvorming en zekerheden komen over de financiële onderbouwing en de methodieken voor populatiebeheersing', zegt de LTO Noord-bestuurster. 'Alle drie de zaken, schade, financiën en aanpak, gaan hand in hand en kunnen alleen met een gezamenlijke aanpak tot het gewenste resultaat leiden.'

Ze wil hierover binnenkort een gesprek met de Groningse gedeputeerde Wiebe van der Ploeg. 'Dit akkoord vraagt om maatwerk. Elke provincie is anders.'

Portefeuille

Den Hertog nam onlangs de portefeuille Flora en Fauna van LTO Noord Groningen-voorzitter HIlbrand Sinnema over. Hij is 'niet tevreden is over de de gang van zaken in de afronding van het ganzenbeleid'.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer