Haanstra+wil+%27Week+van+de+akkerbouw%27
© DLV

Haanstra wil 'Week van de akkerbouw'

'Als akkerbouwers moeten we laten zien waar we mee bezig zijn. Wellicht is het goed om volgend jaar een 'Week van de akkerbouw' te organiseren', aldus Jaap Haanstra.

De vakgroepvoorzitter plaatste het idee om een 'Week van de akkerbouw' te organiseren gisteren als een soort proefballon tijdens een goed bezochte akkerbouwbijeenkomst van LTO Noord in Emmeloord.

Volgens Haanstra hebben akkerbouwers veel om trots op te zijn. Hij denkt dat het goed is om buitenstaanders op de praktijkbedrijven een kijkje achter de schermen te gunnen.

Niet behoudend

'Hoewel we momenteel niet echt in het nieuws zijn vanwege spraakmakende zaken is onze sector zeker niet behoudend', vindt Haanstra. 'We blinken uit in innovaties op onze bedrijven. Kijk maar naar wat we bereiken met precisielandbouw. Bovendien is het opleidingsniveau van de ondernemers gemiddeld vrij hoog en dat zien we terug in de bedrijfsvoering.'

Akkerbouwers mogen wat Haanstra betreft onder meer trots zijn op de 95 procent reductie van de milieubelasting die de sector heeft bereikt de afgelopen vijftien jaar. Verder voldoet vrijwel de hele sector inmiddels aan de nitraatrichtlijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer