Lichte+afname+aardappelareaal+Nederland
© Nieuwe Oogst

Lichte afname aardappelareaal Nederland

De verwachting is dat het aardappelareaal in Nederland dit jaar met 4 tot 6% afneemt. Dit blijkt uit een telefonische enquête van Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van Productschap Akkerbouw.

De areaalschatting van BAI is onder meer gebaseerd op reacties van 407 telers die aselect zijn gekozen uit de landbouwtelling. Samen vertegenwoordigen deze telers ongeveer 7700 hectare consumptieaardappelen. Dat komt overeen met 11% van het totale areaal.

In Nederland zijn op dit moment de meeste aardappelen inmiddels gepoot. Alleen op enkele percelen met lichte grond moeten nu nog aardappelen de grond in. De omstandigheden om te poten zijn over het algemeen zeer gunstig.

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer