Co Verdaas stapt op

EZ-staatssecretaris Co Verdaas maakt om 13.30 uur zijn aftreden bekend. Het aftreden zou verband houden met een affaire rond zijn declaratiegedrag toen Verdaas gedeputeerde in Gelderland was.

Co+Verdaas+stapt+op
© Ulco Wesseling


De 'bonnetjesaffaire' speelt al jaren in Gelderland. De affaire begon toen bleek dat Verdaas jarenlang ritten van zijn huis in Zwolle naar Arnhem had gedeclareerd, terwijl hij formeel in Nijmegen woont.

Het zou om honderden ritten gaan, geeft voormalig Provinciale Statenlid Toine van Bergen aan. Ook declareerde Verdaas de kosten van een persoonlijke coach.

Woon-werkverkeer

Andere gedeputeerden zouden eveneens onterecht vergoedingen hebben ontvangen. Volgens de provincie had Verdaas toestemming om tot eind 2011 woon-werkverkeer naar Zwolle te declareren.

Op verzoek van zowel Van Bergen als de provincie buigt de Raad van State zich deze maand over de kwestie.

Bestuursrechter

De bestuursrechter moet besluiten of een interne notitie van een provincieambtenaar over de kwestie openbaar moet worden. Het provinciebestuur vindt dat het om de persoonlijke mening van een ambtenaar gaat, die hij vertrouwelijk gaf.

Van Bergen denkt dat de notitie om andere redenen geheim is gehouden.

Staatssecretaris

Verdaas werd op 5 november beëdigd als staatssecretaris in het tweede kabinet Rutte. Bij zijn kennismakingsgesprek met premier Mark Rutte werd niet gesproken over zijn declaratiegedrag, zei Verdaas toen na de ontmoeting.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer