Wordt het Kamp of Verdaas op landbouw?

Het is nog geen uitgemaakte zaak wie het dossier landbouw krijgt toebedeeld op het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Wordt+het+Kamp+of+Verdaas+op+landbouw%3F
© SZW

Zoals het er nu voorstaat wordt VVD-er Henk Kamp minister op het ministerie van EZ. PvdA-er Co Verdaas wordt dan staatssecretaris. Wie van deze heren de portefeuille landbouw gaat doen, is nog niet duidelijk.

Volgens ingewijden in Den Haag zou Kamp het beleidsterrein landbouw 'nog niet weggooien', maar liggen de meeste kaarten bij Verdaas. NRC meldde recent dat Kamp landbouw in zijn portefeuille zou krijgen.

Ingewikkeld

Het is echter maar de vraag of Kamp een ingewikkeld en relatief onbekend dossier als landbouw op zich wil nemen. Wel was hij eerder betrokken bij de hervorming van de productschappen.

Voor wat betreft de onderhandelingen van het Europees landbouwbeleid is Kamp wellicht een meer krachtige onderhandelaar dan de internationaal relatief onervaren Verdaas.

Natuurbeleid

Aan de andere kant heeft Verdaas ervaring in het natuurbeleid en onderhandelingen met boeren en terreinbeherende organisaties. Iets wat hem goed van pas zal komen in de komende regeerperiode waar natuur en ammoniakproblematiek vaak op tafel zal komen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer