Boeren willen hertenschaderegeling

De boeren rond Hulshorst gingen maandag teleurgesteld naar huis. Zij hadden op een toezegging voor een hertenschaderegeling van provincie Gelderland gehoopt.


De provincie gaf in Hulshorst informatie over de openstelling van het ecoduct voor herten. Gelderland verwacht dat de herten vanaf medio februari 2013 dit ecoduct bij Hulshorst over de snelweg A28 kunnen gebruiken.

De boeren willen een vergoeding voor schade door de komst van edelherten. 'We hebben zinvolle gesprekken gevoerd. Maar gedeputeerde Jan Jacob Van Dijk beloofde niets', vertelt Moos Nagelhoud van LTO Noord-afdeling Randmeerkust.

Afschot herten

Voordat het ecoduct open kan, moet er nog veel gebeuren. Zoals het plaatsen van een raster en het realiseren van het afgesproken afschot. Geleidelijk aan zullen herten het gebied aan de Hierdense kant kunnen benutten als leefgebied.

Er zijn nu te veel edelherten op de Veluwe. De gedeputeerde deed wel de toezegging dat het ecoduct pas opengaat als er voldoende afschot heeft plaatsgevonden.

Gesprek met boeren

Binnenkort volgt er weer een gesprek met de boeren en de inwoners van het gebied. 'Wordt vervolgd', verzekert Nagelhoud.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer