'144 Red een dier' bewijst bestaansrecht

In het eerste jaar van zijn bestaan is meldnummer '144 Red een dier' 180.000 keer gebeld door verontruste burgers. In 48.000 gevallen is na een melding daadwerkelijk actie ondernomen om een einde te maken aan mishandeling of dierverwaarlozing.

De lijn is daarmee een doorslaand succes, meldt De Telegraaf.

'De Tweede Kamer maakte dan wel een eind aan een fulltime dierenpolitie, maar dit meldpunt is nog springlevend en bewijst met deze dramatische cijfers zijn bestaansrecht', verklaarde projectleider Ellen van der Burgh van '144, red een dier’.

Dierenleed

'Dierenleed is een groot probleem in ons land, maar gelukkig willen we er met zijn allen wel iets tegen ondernemen', stelt Van der Burgh.

Het meldpunt bestaat morgen precies een jaar. 'Uiteindelijk ondernamen we op alle telefoontjes die we binnenkregen in 48.000 gevallen concreet actie', legt de projectleider uit.

Hulpverzoeken

Dat betekent volgens Van der Burgh dat de politie, Dierenbescherming, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of dierenambulance is ingeschakeld. 'Die laatste krijgt met 53% de meeste hulpverzoeken doorgespeeld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer