Heffing Velt en Vecht flink omhoog

De heffingsaanslag voor boeren in het werkgebied van waterschap Velt en Vecht gaat komend jaar met 7,3% omhoog. Daartoe besloot het algemeen bestuur gisteravond.

LTO Noord protesteerde tot tweemaal toe tegen de onevenredige lastenverzwaring. Desondanks zet het bestuur de begroting voor 2013 ongewijzigd door.

In 'Bestuurakkoord Water' is landelijk afgesproken heffingen tot maximaal 5% te laten stijgen. Afdelingsbestuurder Gerard Nijhof van LTO Noord Hardenberg wees de waterschapbestuurders daar gisteravond op.

Ongebouwd

Volgens Nijhof wordt de categorie ongebouwd de dupe van de keuze van Velt en Vecht minder dan voorheen uit het reservefonds voor peilbeheer te putten.

Wel wordt meer geld uit de reserves voor waterzuivering gebruikt, maar dit levert per saldo minder op. Nijhof vindt dit tegenstrijdig. 'Door deze keuze moeten de belastingopbrengsten nu stijgen.'

Fusie

Velt en Vecht fuseert komend jaar met waterschap Regge en Dinkel tot waterschap Vechtstromen. De verwachting is dat door de fusie de heffing in 2014 ook voor ongebouwd weer daalt.

'We worden binnenkort door het waterschap bijgepraat over de kostentoedeling na de fusie. Ik verwacht dan dat de daling meer is dan 7,3%', geeft Nijhof aan.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer