Amsterdam steunt boerderijeducatie

Gemeente Amsterdam steekt volgend jaar €25.000 in boerderijeducatie. De gemeenteraad heeft gisteren unaniem een motie aangenomen voor subsidieverstrekking.

De organisatie achter Boerderijeducatie Amsterdam, agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken en andere betrokken partijen zijn hier blij mee. 'Meer schoolkassen kunnen nu schooljaar 2012-2013 een dag belevend leren op de boerderij', melden zij in een persbericht.

Recentelijk is al het 500ste schoolbezoek aan een educatieboerderij gevierd met het Grootse koeiendiner van Nederland, waarbij kinderen van basisschool de Bron uit stadsdeel West samen met de boer en boerin een lange tafel hebben gedekt voor de koeien.

Programma

Naast het vinden van structurele financiering voor de komende jaren gaat Boerderijeducatie Amsterdam een integraal programma te ontwikkelen voor Amsterdamse kinderen. Daarmee maken ze kennis met het belang van een gezonde leefstijl, leert begrijpen waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en bovendien hoe lekker het kan zijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer