Performer+is+aanvulling+op+Innovator
© Nieuwe Oogst

Performer is aanvulling op Innovator

Een van de nieuwe aardappelrassen die Agrico deze week presenteert tijdens de jaarlijkse rassenshow is Performer. Dit fritesras heeft net als Innovator een goede resistentie en tolerantie tegen pallida-aaltjes.

Performer is als nieuw ras ontstaan uit een kruising van Nika met Innovator en afkomstig uit het veredelingsprogramma van Agrico Research. Volgens Jan van Hoogen van Agrico heeft het ras de resistentie tegen pallida overgenomen van Innovator.

'Met name de tolerantie tegen schade van de aaltjes is uniek in het fritessegment', aldus Van Hoogen. Performer combineert de AM-eigenschappen met een goede friteskwaliteit en bewaarbaarheid.

25 hectare pootgoed

Voor Performer is al enige belangstelling. De planning is om 25 hectare pootgoed te telen in 2013. Agrico introduceert het nieuwe ras in Nederland, België, Groot-Brittannië en Egypte.

De andere nieuwe rassen die Agrico op het eigen onderzoekscentrum in Bant presenteert zijn: Flair, Romie en Volare. Dit zijn tafelaardappelen met verschillende kooptypen, bestemd voor verschillende afzetsegmenten.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer