Beatrix bij discussie over veehouderij

Koningin Beatrix woont morgen (vrijdag) in Noord-Brabant een rondetafelgesprek bij over intensieve veehouderij. Dit als onderdeel van een werkbezoek in het teken van verduurzaming en innovatie.

In het gemeenschapshuis van de gemeente Reusel - de Mierden schuift de vorstin aan bij een overleg tussen agrariërs en dorpsbewoners dat met name gaat over de ontwikkelingen in de veehouderij. De gemeente organiseert dergelijke rondetafelgesprekken om spanningen tussen beide bevolkingsgroepen bespreekbaar te maken.

Marianne Thieme (PvdD) heeft inmiddels Kamervragen gesteld over dit programmapunt. Ze wil weten of er milieu- en dierenwelzijnsorganisaties zijn uitgenodigd. Thieme meent dat ook belangenorganisaties voor patiënten die lijden aan zoönosen als Q-koorts, aanwezig moeten zijn.

Precisielandbouw

Koningin Beatrix gaat ook naar het familiebedrijf Van den Borne Aardappelen in Reusel. Daar maakt ze kennis met de precisielandbouw die leidt tot een maximaal rendement van de aardappelteelt met een minimale inzet van brandstof, meststof en bestrijdingsmiddelen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer