PAL: robuuste lopers door Zuid-Holland

Leg robuuste groene en blauwe lopers aan om stad en land recreatief met elkaar te verbinden. Die aanbeveling doet de Zuid-Hollandse Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL).

De PAL bestaat uit gebiedspartners in Zuid-Holland. De aanbeveling voor de groene en blauwe lopers doet zij in haar advies ‘Met hart en hoofd voor groen’. Hoofddoel is om Zuid-Hollanders sterker te verbinden met het groen in het buitengebied.

Blikvangers

Deze robuuste fiets- en wandelroutes vormen de kroon op en blikvangers voor het recreatienetwerk van Zuid-Holland, meent de PAL. Die routes lopen bij voorkeur van stadshart naar stadshart. Het voorstel is om monumentale recreatieve routes van Scheveningen via Den Haag en Delft naar Rotterdam en natuureiland Tiengemeten aan te leggen.

Ook diverse provinciale erfgoedlijnen en andere historische en recreatieve routes in Zuid-Holland zijn te promoveren tot robuuste recreatieve routes en toeristische topattracties.

Subsidie

Het provinciebestuur maakt verder vandaag bekend dat het ruim € 3 miljoen subsidie beschikbaar stelt om knelpunten in het fietsroutenetwerk op te lossen. Het gaat om projecten in de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Rijswijk. Provinciale Staten moeten hier nog wel mee akkoord gaan.

Met het geld wil de provincie betere fiets-, wandel- en vaarverbindingen tussen het stedelijk gebied en het buitengebied realiseren. Zo moet een aantrekkelijke leefomgeving ontstaan die het internationale vestigingsklimaat in Zuid-Holland een impuls geeft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer