'Pact van Poldertrots' ondertekend

Provincie Utrecht, waterschap Amstel Gooi en Vecht, Natuurmonumenten, een bewonersdelegatie en gemeente De Ronde Venen hebben het Pact van Poldertrots ondertekend. Daarmee worden de natuurplannen voor polder Groot Mijdrecht Noord definitief.

Er is jarenlang gesteggeld over het gebied, omdat in Groot Mijdrecht Moord een natuurgebied was gepland waar geen plek was voor de bewoners. Dat gebeurt nu op basis van vrijwilligheid.

Gedeputeerde Bart Krol: 'Iedereen die iets met Groot Mijdrecht Noord heeft, weet dat het te lang heeft geduurd. Uiteindelijk zijn we er, mede dankzij de actieve bewonersdelegatie, in vertrouwen uitgekomen.'

Veenribbenvariant

Minder moeras, het aanleggen van kades om het moeras, ruimte voor particulier natuurbeheer en vrijwilligheid zijn de belangrijkste punten uit deze versoberde Veenribbenvariant.

Dat is het eindbeeld van de inrichting voor polder Groot Mijdrecht Noord-Oost. Groot Mijdrecht Noord-West kent nu geen natuuropgave meer.

Eindbeeld

Er is afgesproken dat het eindbeeld van de inrichting wordt opgenomen in de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie, het natuurbeheerplan, het gemeentelijke bestemmingsplan en het watergebiedsplan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer