Rijnland dingt mee naar innovatieprijs

De visvriendelijke turbine bij gemaal Leeghwater, de Waterstructuurvisie Haarlemmermeer en Kustwerk Katwijk dingen mee naar de Waterinnovatieprijs 2012.

Rijnland+dingt+mee+naar+innovatieprijs
© Nieuwe Oogst

De Unie van Waterschappen reikt dit jaar voor het eerst een landelijke prijs uit voor innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken van de waterschappen. Het motto: Zorg voor droge voeten, schoon en voldoende water.

Gemaal Leeghwater

Op gemaal Leeghwater in Buitenkaag wordt sinds deze zomer geëxperimenteerd met het opwekken van energie. Er komt water vanuit de Kagerplassen om verzilting van de Haarlemmermeerpolder tegen te gaan. Een turbine zet de waterkracht om in elektriciteit. Op deze manier wordt de energie gecompenseerd, die nodig is om het water de polder weer uit te malen.

Haarlemmermeer

De waterstructuurvisie Haarlemmermeerpolder is gericht op het ontwikkelen van een duurzaam watersysteem voor agrarische gebieden die van functie veranderen. Aan de orde komen oppervlaktewater, afvalwater, grondwater en waterveiligheid. Daarnaast biedt het Rijnland zelf handvatten voor de beoordeling van concrete inrichtingsplannen, gebiedsontwikkelingen en vergunningverlening.

Kustwerk Katwijk

In het project ‘Kustwerk Katwijk' werken Rijnland, gemeente Katwijk, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat samen aan een veilige Katwijkse kust met voldoende parkeergelegenheid. Het project bestaat uit de aanleg van een Dijk in Duin-constructie, in combinatie met een parkeergarage met 680 parkeerplaatsen.

Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld onder leiding van prof. dr. Jacqueline Cramer (hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht en directeur Utrechts Sustainability Institute). Half november horen de inzenders welke inzendingen worden genomineerd voor de Waterinnovatieprijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer