VVD/PvdA: geen compensatie rode diesel

De agrarische sector krijgt geen compensatie voor het verhogen van het accijnstarief op rode diesel. Dat hebben de PvdA en VVD besloten.

VVD%2FPvdA%3A+geen+compensatie+rode+diesel
© Wim Van Vossen

LTO had gepleit voor een compensatie ten behoeve duurzame initiatieven, zoals gps in de akkerbouw en duurzame stallen in de veehouderij. Maar de beide partijen willen daar geen geld voor vrijmaken.

LTO is zeer verontwaardigd over het besluit van de VVD en de PvdA. 'Dit betekent een harde kostprijsverhoging voor melkveehouders en akkerbouwers', zegt LTO-Nederland voorzitter Albert Jan Maat.

Uit de markt prijzen

Maat vindt het onbegrijpelijk dat dit fiscale voordeel wordt afgeschaft zonder dat er een compensatie tegenover staat. 'Het tast de concurrentiepositie van het Nederlandse agrocluster aan. In de ons omringende landen wordt het fiscaal voordeel in stand gehouden of zelfs uitgebreid. We prijzen onszelf op deze manier de markt uit.'

Taak overheid

De LTO-voorman vindt dat verduurzaming een taak is van het bedrijfsleven en de overheid. 'PvdA en VVD bieden de boeren op deze manier geen duurzaam toekomstperspectief, enkel harde lastenverzwaringen. Als dit de houding is die Rutte en Samsom aannemen tegenover het bedrijfsleven dan hebben wij weinig vertrouwen in deze coalitie.''

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer