Maat: hoe nu met rode diesel?

LTO Nederland wil op heel korte termijn een goede compensatieregeling voor het afschaffen van de rode diesel. ‘Boeren en tuinders hebben het recht om vóór de verkiezingen te weten waar ze aan toe zijn’, zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Maat%3A+hoe+nu+met+rode+diesel%3F
© Nieuwe Oogst

In het Lente-akkoord is afgesproken dat het belastingvoordeel op rode diesel verdwijnt. Boeren en tuinders zouden daarvan een flink financieel nadeel ondervinden, daarom verklaarde LTO Nederland zich tegen deze maatregel.

‘Wij pleiten voor het in stand houden van het fiscale voordeel’, benadrukt Maat. ‘Al was het alleen maar uit concurrentieoverwegingen. Alle omringende landen houden deze regeling in stand.'

Goede compensatie

‘Als de maatregel toch doorgaat dan moet er, zoals is toegezegd, een goede compensatie komen voor de ondernemers.’ Het stoort Maat dat terwijl de politiek zich in de verkiezingscampagne stort, het kabinet hierover nog steeds geen duidelijkheid geeft.

‘Het is zaak dat er nu eindelijk een voorstel komt voor een adequate tegemoetkoming of dat het plan van tafel gaat. Geef helderheid, zodat boeren en tuinders weten waar ze aan toe zijn als ze 12 september naar de stembus gaan’, aldus de LTO-voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer