LTO: Dure diesel schaadt sector

Het wegvallen van het fiscale voordeel op rode diesel zonder voldoende compensatie is niet acceptabel. Dat heeft LTO Nederland laten weten aan de Kamerfracties van de 'Kunduzcoalitie'.

LTO%3A+Dure+diesel+schaadt+sector
© Nieuwe Oogst

In een brief aan VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks vraagt LTO om het schrappen van het belastingvoordeel op rode diesel te heroverwegen. Als de maatregel toch doorgaat, moet er in elk geval voldoende compensatie komen om de concurrentiepositie van de agrarische sector in stand te houden.

'Want in de landen om ons heen blijven de gunstige regelingen voor diesel bestaan', licht LTO-voorzitter Albert Jan Maat toe. Hij raamt de directe inkomensdaling op 5.000 euro per gemiddeld akkerbouw- of melkveebedrijf.

De duurdere diesel is onderdeel van het fiscale vergroeningspakket. 'Maar het leidt niet tot verduurzaming van de sector. In Nederland worden geen trekkers en motoren gemaakt voor de land- en tuinbouw', stelt Maat. Hij maakt duidelijk dat LTO de komende tijd stevig zal inzetten op het beperken van de schade die de bezuinigingen veroorzaken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer