LTO: 'Natura Overijssel onuitvoerbaar'

De Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) van Natura 2000 in Overijssel is onuitvoerbaar, mist draagvlak en is onbetaalbaar. Dat stellen de LTO Noord-afdelingen in Noordoost-Twente in een brief aan gedeputeerde Hester Maij.

LTO%3A+%27Natura+Overijssel+onuitvoerbaar%27
©

Een van de belangrijkste punten rond Natura 2000 zijn de bufferzones. Boeren hebben grote moeite met de hectares landbouwgrond voor de hydrologische zones om het waterpeil in de Natura 2000-gebieden op 'natuurpeil' te houden. Voor 9 gebieden gaat het om 1400 hectare grond voor de eerste 6 jaar van de beheerplannen.

Volgens LTO Noord Overijssel is niet gekeken of de PAS haalbaar en betaalbaar is, terwijl de sociaal-economische onderdelen wel moeten worden meegenomen. Zo maakt voorzitter Cor Mentink van LTO Noord-afdeling Tubbergen zich grote zorgen over de werkgelegenheid in Twente.

Uit de brief van LTO blijkt dat er bij de onderbouwing van de habitats is uitgegaan van aannames, terwijl hier onderzoek aan ten grondslag moet liggen.

Geschrapt

Daarnaast kunnen doelen worden geschrapt, omdat Brussel die niet verplicht. Dat stelde Stichting Instituut Quatro eind vorige week ook tijdens een presentatie in Hengelo. Volgens LTO komen er steeds nieuwe kaarten op tafel, waarin nieuwe percelen landbouwgrond zijn ingekleurd.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer