Voedselzekerheid speerpunt Knapen

Voedselzekerheid is voor demissionair staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken een van de belangrijkste speerpunten. Dat zei hij gistermiddag op een bijeenkomst op de Floriade in Venlo.

Op de conferentie 'Food First: The business of nutrition security' kwamen verschillende aspecten van het voedsel- en landbouwvraagstuk aan de orde. Aan de conferentie namen zo'n 150 internationale en nationale experts uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en maatschappelijk middenveld deel.

Knapen vertelde dat hij bij de hervorming van het ontwikkelingsbeleid een groot aantal activiteiten beëindigde en in plaats daarvan zwaar inzette op het bevorderen van voedselzekerheid.

Nederlandse kennis

Vaak wordt daarbij gebruikgemaakt van Nederlandse kennis, bijvoorbeeld over beter zaaigoed, slimme irrigatietechnieken, de organisatie van coöperaties en verzekeringen tegen misoogsten.

Volgens Knapen moet de productie per hectare omhoog, maar ook de kwaliteit van voeding en de toegang van kleine boeren tot markten. 'Nederland maakt met kennis van zaken en een stevige inzet echt een verschil voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer