Proefproces Dertiende Penning op komst

LTO Noord-afdeling Woerden e.o, gemeente Woerden, Stichting Dertiende Penning en gedupeerden besloten gisteravond unaniem een proefproces te starten tegen de belasting de Dertiende Penning Kamerik. Dat werd tijdens een besloten bijeenkomst afgesproken.

LTO Noord is erg blij met de eensgezindheid van alle betrokkenen in de strijd tegen de uit de middeleeuwen stammende belasting. Secretaris Joop Verheul: 'Dat is de grote winst van gisteravond. Dit is een eerste stap. Maar we zijn er nog lang niet'.

De partijen komen volgende week weer bijeen om het proefproces voor te bereiden. Bij dat gesprek wordt 1 van de aanslagen als voorbeeld besproken. Er waren bijna 100 mensen op de bijeenkomst in het stadhuis van Woerden.

Afspraken

Verheul: 'Verder hebben we afgesproken dat wanneer je een aanslag gekregen hebt deze niet betaalt. Zoek eerst de transactiegeschiedenis van je perceel uit. Onderzoek ook of het perceel wel binnen het gebied valt en schakel een advocaat in zodra er een aanmaning binnenkomt.'

De 4 betrokkenen vestigen hun hoop op de regel dat het recht kan verjaren wanneer het 20 jaar niet is toegepast op een perceel. De bijeenkomst kreeg grote belangstelling van de pers. Journalisten moesten echter buiten wachten tot om 22:30 uur een persverklaring werd afgegeven.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer