Jubileum+NFW+met+open+boerderijendag
©

Jubileum NFW met open boerderijendag

De Noardlike Fryske Wâlden (NFW) viert haar 10-jarige jubileum met een open boerderijendag. Volgens voorzitter Douwe Hoogland wil de vereniging een breed publiek kennis laten maken met het werk van de boeren in de Noardlike Fryske Wâlden.

Hoogland hing deze week in Ryptsjerk samen met melkveehouder Johnny van Eijden het eerste spandoek op voor de open boerderijendag op 8 september. Van Eijden is met zijn kaasboerderij Johanna Hoeve een van de deelnemers aan de www.noardlikefryskewalden.nl/open dag.

Herefordkoeien

De bedrijven hebben elk een eigen programma en bijzonderheden. Zo is in Harkema de oudste melkgevende koe van Nederland te zien, staan er op een andere boerderij Herefordkoeien en doet ook een zorgboerderij mee aan de open dag.

Ook informeert de koepel van 6 agrarische natuurverenigingen het publiek over het agrarisch natuurbeheer en landschapsbeheer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer