Megastal thema bij verkiezingstour PvdD

De verkiezingstour van de Partij voor de Dieren (PvdD) door Gelderland, Overijssel en Drenthe op dinsdag 28 augustus staat in het teken van megastallen.

Partijleider Marianne Thieme en haar partijgenoten doen komende dinsdag Beemte, Blokzijl, Nijensleek en Dedemsvaart aan om aandacht te vragen voor de intensieve veehouderij. Het thema van de campagnedag is 'Ziek van megastallen'.

Dierenwelzijn

Megastallen hebben volgens de PvdD negatieve effecten op dierenwelzijn, milieu en natuur, leefbaarheid op het platteland en volksgezondheid. Dierziektes, het vrijkomen van fijnstof, stankoverlast en ontwrichting van de ecologische infrastructuur zijn de gevolgen, stelt de partij. Die pleit tijdens de tour voor een voedselproductie waarbij een respectvolle omgang met natuur, mens en dier vooropstaat.

De verkiezingstour begint in het Gelderse Beemte, waar een megastal voor varkens, kippen, koeien en nertsen in oprichting is. Vervolgens doet de partij Blokzijl aan, waar een melkveehouder plannen heeft voor de bouw van een stal voor 700 koeien.

In Nijensleek wil een varkenshouder al enkele jaren stallen neerzetten voor zo'n 10.000 fokzeugen en vleesvarkens. In Dedemsvaart heeft een pluimveehouder plannen voor een stal voor 558.000 vleeskuikens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer