PvdD komt met eigen dierenwelzijnnota

PvdD komt met een 'top 20' van concrete maatregelen die het dierenwelzijn in Nederland aanmerkelijk kunnen verbeteren. EL&I-staatssecretaris Henk Bleker krijgt daarmee concrete handvatten om het welzijn te verbeteren.

PvdD+komt+met+eigen+dierenwelzijnnota
© Nieuwe Oogst

De partij komt met dit voorstel naar aanleiding van de in haar ogen teleurstellende nota 'Dierenwelzijn en Gezondheid'. Deze mist visie, inhoud en daadkracht. Geen enkele concrete maatregel wordt volgens PvdD genoemd die het welzijn van dieren structureel verbeteert.

PvdD wil onder meer een verbod op de megastal en 100% overheidstoezicht op diertransporten. Maar ook een einde van het waterbad als slachtmethode en een einde aan de 'plofkip'. Net als een verbod op vergassen of versnipperen eendagskuikens. Kalfjes ziet de partij het liefst langer dan nu bij de moederkoe.

Warrig bundeltje voornemens

Fractievoorzitter Esther Ouwehand noemt deze lijst slechts een www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6273voorproefje van de 100 kritiekpunten die de partij op deze nota heeft. 'Als Bleker de ambitie uitspreekt de Obama van alle dieren te willen zijn, dan moet hij met meer komen dan een warrig bundeltje voornemens die niet eens goed te noemen zijn.'

De staatssecretaris laat het welzijn van dieren volledig over aan het bedrijfsleven, geeft Ouwehand aan. 'Dieren worden andermaal speelbal van economisch gewin.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer