Landbouwverkeer Emmen sneeuwt onder

Het landbouwverkeer in het rond Emmen dreigt ondergeschikt te worden gemaakt aan de belangen van het overige verkeer. Dat zegt de VVD in Emmen.

Volgens VVD-woordvoerder Harko Naber wordt in het nieuwe Verkeer- en Vervoersplan van de Gemeente Emmen veel te weinig rekening gehouden met het landbouwverkeer.

'Feitelijk wordt het landbouwverkeer dan gedwongen om kilometers om te rijden en dwars door dorpskernen te rijden. Met alle negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid, de agrarische sector en - niet te vergeten - de economie', aldus Naber.

Onzinnig

De VVD-woordvoerder vindt de jongste plannen die tot doel hebben de doorstroming te verbeteren en de snelheid te verhogen onzinnig. 'Als dat betekent dat het landbouwverkeer niet langer van de Rondweg gebruik kan maken, dan maken we verkeerde keuzes.'

Het landbouwverkeer maakt nog steeds veelvuldig gebruik van de Rondweg rond het centrum van Emmen. Dit is een vierbaans weg waar een snelheidbeperking geldt.

Onverstandig

Het zou volgens de VVD uiterst onverstandig zijn om dat verkeer van de Rondweg te weren en door de dorpskernen te jagen. Vooral Nieuw-Weerdinge, Roswinkel en Emmer-Compascuum worden dan de dupe, verwacht Naber. Evenals de wijken Angelslo, Barger Oosterveld, Emmerschans en Emmerhout.

LTO Noord trok eerder al aan de bel over het nieuwe verkeerscirculatieplan van de gemeente. Als de maatregelen worden doorgevoerd, gaat dat veel problemen opleveren, stelde voorzitter Gerrit Aalenhuis van afdeling LTO Noord-afdeling Emmen-Oost eind juni in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer