Claas Jaguar voor praktijkles AOC Terra

De nieuwe Claas Jaguar 930 van Coöperatieve werktuigenvereniging Emmen en omstreken stond maandag centraal bij een praktijkles van AOC Terra in Emmen. De leerlingen volgen de opleiding Loonwerk.

Claas+Jaguar+voor+praktijkles+AOC+Terra
© Nieuwe Oogst

Al een jaar of 7 heeft de coöperatieve werktuigenvereniging in Westenesch, een buurtschap vlak bij Emmen, een leslokaal ingericht. AOC Terra maakt hiervan gebruik voor het geven van praktijklessen. Het gaat om 3 dagdelen per week.

Ideaal

Gerrit Jansen van AOC Terra: 'Ons eigen praktijklokaal is te klein voor grote machines. Hier hebben we hier de beschikking over een grote diversiteit aan moderne machines. Dat is ideaal, ook omdat de afstand tot de school maar 1300 meter is'.

Arend Menkes, van De Vries Mechanisatie in Beilen, gaf vanmorgen tekst en uitleg bij de Claas Jaguar 930. De hakselaar heeft een Daimler Benz Motor van 412 pk, 100 à 150 pk minder dan vergelijkbare machines. 'Mogelijk door de geoptimaliseerde invoer', zegt Menkes.

Geen nut

Bedrijfsleider Henk Fransen over de keuze voor de Jaguar 930: 'Een nog grotere hakselaar heeft voor ons geen nut. Met een nog grotere machine moet je het op de kuilbult ook goed kunnen verwerken. De boer of de werktuigenvereniging moet de tijd hebben om de kuil goed aan te rijden.'

De Claas Jaguar 930 is voorzien van opbrengstmeting. Niet zozeer een wens van Fransen. 'Het is de demo-machine en de opbrengstbepaling zat er op. Wanneer nodig kunnen we richting de klant nu extra informatie geven. Naar de toekomst toe kan dat belangrijk zijn.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer