Pluimveebedrijf Nikkels mag niet uitbreiden

Pluimveehouder Jan-Hein Nikkels uit het buurtschap Dortherhoek bij Bathmen (ten zuiden van de A1) moet de forse uitbreiding van zijn pluimveebedrijf opnieuw uitstellen.

De Raad van State vernietigde het ontwerpbesluit voor een milieuvergunning woensdag.De Raad keek hierbij niet naar inhoudelijke bezwaren maar enkel naar de wijze waarop de gemeente Deventer het besluit uit december 2010 bekend heeft gemaakt aan belanghebbenden, meldt de Stentor.

Huis-aan-huisblad

De gemeente Deventer heeft het besluit gepubliceerd in huis-aan-huisblad Deventer Post en op haar eigen website. Daardoor zijn belanghebbenden in de gemeente Lochem niet voldoende bereikt, stelt de Raad van State. De uit te breiden pluimveehouderij ligt namelijk op 150 meter van de grens tussen de gemeenten Deventer en Lochem.

Nikkels noemt de uitspraak in de krant 'teleurstellend'. Hij werkt al jaren aan de uitbreiding. Omwonenden zijn bezorgd over hun gezondheid omdat de stal dicht op hun huizen zal worden gebouwd en omdat zij zich onvoldoende gehoord voelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer