Industrie verwerkt meer groente en fruit

De Nederlandse fabrikanten in de verwerkende industrie hebben in 2011 meer groente en fruit verwerkt dan in 2010. Dat meldt Productschap Tuinbouw.

In 2011 is ruim 586 miljoen kilo verse groente en fruit verwerkt door de fabrikanten. Dat is een toename van 1% ten opzichte van 2010, toen 579 miljoen kilo werd verwerkt.

Bij de champignons is sprake van een stijging van 5%, bij overige groenten is er een daling van 2%. De industrie verwerkte 2% meer fruit en 11% meer peulvruchten. Sinds 2008 is de hoeveelheid peulvruchten die wordt verwerkt ieder jaar toegenomen.

Minder zuur

Als gekeken wordt naar de wijze waarop groente wordt verwerkt, dan is er sprake van een toename van 13% bij het steriliseren, een afname van 17% bij het diepvriezen en afname van 8% bij het inleggen in zuur.

De hoeveelheid verwerkte appel nam met 14% toe naar 116 miljoen kilo en de verwerking van peren steeg met 10%. De verwerking van ander fruit daalde sterk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer