LTO: geef Hoekse boeren zekerheid

Gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland moeten in hun bestemmingsplannen aangeven dat veehouderijen geen negatief effect hebben op de nabije gelegen Natura 2000-gebieden.

Dat schrijft LTO Noord in een reactie op de plannen van beide gemeenten op de Hoekse Waard. Enerzijds geven de gemeenten wel bouw- en gebruiksruimte boeren, anderzijds geven zij geen zekerheid of de ruimte benut kan worden om de veestapel uit te breiden.

'Deze werkwijze is in strijd met een goede ruimtelijke ordening en allerlei uitspraken van de Raad van State', verklaart beleidsadviseur Andries Middag van LTO Noord Zuid-Holland. 'De gemeenten moeten op dit punt hun plannen aanpassen.'

Mestvergister

Verder verzoekt LTO Noord gemeente Oud-Beijerland de aanvoer van grondstoffen van buiten haar grenzen voor mestvergisters mogelijk te maken. De gemeente vindt een vergister niet nodig.

'Wel rijden boeren in de Hoekse Waard mest uit die van buiten komt', stelt Middag. 'Deze mest kan eerst door de vergister om die rendabel te maken.'

Bouwhoogte

In de reactie op het bestemmingsplan van Binnenmaas maakt LTO Noord bezwaar tegen de bouwhoogte van 10 meter. Middag: 'Met het oog op de toekomst, waarin licht, lucht en ruimte steeds meer van belang is, is een bouwhoogte van minimaal 12 meter vereist'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer