Boeren trekker sneller internet Flevoland

De internetverbinding in het buitengebied tussen Dronten, Elburg en Biddinghuizen is met 300 Kb/s erg traag. Boeren nemen het initiatief voor sneller internet (tot 50 Mb/s) met een voor Nederland nieuwe techniek via een straalverbinding.

Wilfried Groot Koerkamp, melkveehouder in het gebied, probeerde bij KPN een snellere verbinding te realiseren, maar dit mislukte. Een glasvezelleiding bleek ook geen optie. De kosten hiervan lagen hoog en echte actie van de aanbieder bleef uit.

Een nieuwe bewoner in de omgeving tipte Groot Koerkamp over Greenet, een nieuwe aanbieder van breedband internet voor plattelands- en buitengebieden. Zij werken met mobiele technologie, waarbij mensen draadloos op snel internet worden aangesloten.

Animo

Inmiddels heeft Groot Koerkamp een aantal gesprekken gehad met Greenet en ging er al een brief uit naar de bewoners van het gebied. Dat gebeurde om de animo te peilen voor internet plus bellen via deze draadloze data techniek.

'In een gebied met een potentieel van zo’n 70 adressen hebben we inmiddels al 30 positieve reacties', zegt Groot Koerkamp.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer