Bleker: toelichting Kootwijkerbroek komt zsm

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker streeft er naar zo snel mogelijk duidelijkheid te geven in de bezwaarprocedure die loopt vanwege de mond- en klauwzeerruimingen in Kootwijkerbroek. Dat meldt hij de Tweede Kamer.

De bewindsman reageert hiermee op Tweede Kamervragen waarom hij nog geen beslissing in de zaak nam. Volgens Kamerleden zou sinds de hoorzitting van 11 april 2012 een nieuwe wettelijke beslistermijn zijn ingegaan.

Bleker benadrukt dat er daar zijns inziens geen sprake van is.

Bezwaarprocedure

De voorzitter van de hoorcommissie gaf tijdens de hoorzitting een indicatie van het verdere verloop van de bezwaarprocedure, geeft de staatssecretaris aan. 'De inzet was om eind juni 2012 tot een beslissing te komen.'

'Vanwege de veelheid aan bezwaargronden en noodzakelijke zorgvuldigheid bleek dit niet haalbaar. Dat is ook gecommuniceerd naar de gemachtigde van de bezwaarmakers', licht hij toe.

Uitspraak

Sinds de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven in 2008 loopt de heropende bezwaarprocedure. Deze is aangespannen door de boeren van de geruimde bedrijven in Kootwijkerbroek in 2001.

In het kader van deze procedure vond op 11 april een hoorzitting plaats. Daarin lichtten de getroffen veehouders hun bezwaren toe. 'Deze toelichting en reacties moeten zorgvuldig worden behandeld en meegenomen in de bezwaarprocedure. Dat vergt de nodige tijd', benadrukt Bleker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer