Terugblik+2012
© Nieuwe Oogst

Terugblik 2012

De algemeen kampioenen van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) zijn bekend: Brook Marie 61 (roodbont) en Jimm. Holstein Hellen 589 (zwartbont).

Alle berichtgeving en YouTube-video's van NRM2012 zijn in dit dossier gebundeld.

Zaterdag 30 juni 2012

• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765466&h=OV Nueva wint NRM bij roodbont oudOV Nueva wint NRM bij roodbont oud - OV Nueva van Marco Nieuwenhuis uit Klarenbeek is kampioen geworden van de roodbonte oudste koeien op de NRM. Reservekampioen werd Barendonk Wilma 28 (v. Classic) van Hermanussen uit Beers (nB).
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765457&h=Krikken wint 'koninginnenklasse' op NRMKrikken wint 'koninginnenklasse' op NRM - De 'koninginnenklasse' van oudere koeien zwartbont op de NRM werd verrassend, maar niet onterecht, een prooi voor Tellingen Esmeralde 27. De rasfijne CB Allen-dochter van Roelof Krikken uit Echten.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765440&h=NRM: John de Vries algemeen kampioenNRM: John de Vries algemeen kampioen - John de Vries uit Boyl is algemeen kampioen NRM 2012 zwartbont met zijn Jimm. Holstein Hellen 589 (v. Shottle).
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765436&h=Puttenstein met Marie 55 NRM kampioen roodPuttenstein met Marie 61 NRM kampioen rood -Hans Puttenstein is op de NRM 2012 bij roodbont met zijn Brook Marie 61 tot algemeen kampioen gekroond.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765399&h=Boeren zetten in op LTO-beleidBoeren zetten in op LTO-beleid - Aan welke thema's moet LTO de komende jaren extra aandacht besteden. Bezoekers aan de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle mogen hierop geld inzetten.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765373&h=Puttenstein en Marie op herhalingPuttenstein en Marie op herhaling - Hans Puttenstein pakt 2 jaar na de vaarzentitel op de NRM met Brook Marie 61 de titel in de middenklasse op de NRM.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765360&h=Hermanussen wint roodbont jong (video)Hermanussen wint roodbont jong (video) - Stal Barendonk Holsteins van familie Hermanussen uit Beers (Noord-Brabant) pakt vandaag met Barendonk Brasilera 12 (v. Classic) de titel bij roodbont jong. Reservekampioen werd Ria 585, een Talent-dochter van Hammink uit Almelo.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765359&h=De Jong wint NRM bij zwartbonte vaarzenDe Jong wint NRM bij zwartbonte vaarzen - Dick de Jong en familie pakten met Willem's Hoeve Rita 579 de vaarzentitel zwartbont op de NRM. De Sanchez-dochter is groot, lang en luxe. Ook haar beenwerk is erg best, nog beter dan reservekampioen Hbc Goldwyn Daydream van Jacob Wijnker uit Avenhorn.

http://www.youtube.com/embed/dc-Fqn135oo

Vrijdag 29 juni

• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1765132&h=Sterke dochtergroepen fokperiode (video) Sterke dochtergroepen fokperiode (video) - De meeste stieren die een groep dochters op de NRM presenteerden lieten een prima indruk achter. Goldwyn en Shottle waren verwacht, Stol Joc en Curtis vielen ook extra positief op.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1764966&h=Danillo imponeert met dochtergroepDanillo imponeert met dochtergroep - De populaire exterieurstier Danillo maakte met zijn dochtergroep op de NRM zijn faam waar. Zijn groep met dochters toonden de meeste klasse.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1764961&h=Mina 96 kampioen honderdtonnerMina 96 kampioen honderdtonner - Op de NRM 2012 is in de speciale rubriek 'honderdtonners' Mina 96 van Goof van Zandwijk uit Vuren tot kampioen gekroond.

http://www.youtube.com/embed/9nG7WE5pqAU

Donderdag 28 juni

• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1764603Klein Teselink zet bij NRM in op Paris - Nog wat onwennig zoekt Gerrit Klein Teselink zijn weg in de IJsselhallen. Na 5 keer van de partij geweest te zijn bij de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Utrecht is Zwolle voor de hobbyboer uit Harfsen even wennen.
• www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1764471Voorbereidingen NRM in volle gang - De voorbereidingen voor de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) zijn in volle gang. Morgen en zaterdag barst het 2-jaarlijkse koeienfeest los in de IJsselhallen van Zwolle.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer