Boeren+zetten+in+op+LTO%2Dbeleid
© pieter stokkermans

Boeren zetten in op LTO-beleid

Aan welke thema's moet LTO de komende jaren extra aandacht besteden. Bezoekers aan de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle mogen hierop geld inzetten.

Iedere bezoekers krijg 3 munten. Die mochten ze in flesjes stoppen om zo de aandacht van de vakgroep te bepalen. Bij iedere flesje hoort een bepaald thema, zoals dierenwelzijn, imago en mest en mineralen. Als beloning voor hun inzet kregen ze een ijsje.

Aan het eind van de NRM worden de munten in ieder flesje geteld, waardoor de in de ogen van de bezoeker belangrijkste thema's in beeld komen.

Betrokken

Cees Romijn, voorzitter van LTO-vakgroep Rundveehouderij, was erg te spreken over de belangstelling en de actie op zich. 'Op die manier raakt de ondernemer meer betrokken bij het werk dat we als LTO doen.'

Verder vindt hij het voor de vakgroep goed om te weten wat er leeft. 'We kunnen op termijn niet op alle thema's inzetten. Dat kost veel geld, terwijl het aantal ondernemers afneemt. Dan moet je keuzes maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer