Van Hall Larenstein en WUR uit elkaar

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) en Wageningen UR (WUR) gaan uit elkaar. 'Na 8 jaar samenwerking is er nog steeds te weinig draagvlak onder het Van Hall Larenstein-personeel', geeft WUR-woordvoerder Simon Vink aan.

De breuk tussen beide instituten moet zo snel mogelijk worden gerealiseerd. 'EL&I-minister Maxime Verhagen moet na terugtreden van de Raad van Toezicht een nieuwe voor Van Hall Larenstein benoemen', zegt Vink.

Wanneer dat gebeurt, durft de woordvoerder niet te zeggen. 'De vakantieperiode en ook de verkiezingen komen er aan.' Als de bewindsman akkoord gaat, wordt er door Raad van Toezicht een nieuw college van bestuur aangesteld. 'Hopelijk duurt dat proces niet te lang, maar zorgvuldigheid gaat voor.'

Samenwerking

Gebrek aan draagvlak staat aan de basis van de echtscheiding. 'Onderwijs blijft mensenwerk. Als de onderlinge klik er niet is, moet je conclusiestrekken.' Ondanks de breuk sluit Vink samenwerking in de toekomst niet uit. 'Te denken valt aan projecten die op inhoudelijke basis kunnen worden gestart en uitgevoerd.'

Alle medewerkers zijn vandaag door raad van bestuurvoorzitter Aalt Dijkhuizen op de hoogte gebracht van het www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/P045Plan.htmnieuws. Na Leeuwarden, bezocht hij Velp en Wageningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer