'Goed Boerenerf' van start in Flevoland

Het project 'Goed Boerenerf' van Waterschap Zuiderzeeland is gistermiddag van start gegaan in Lelystad. Dat gebeurde met een workshop voor veehouders over erfafspoeling.

Het project 'Goed Boerenerf' heeft als doel erfafspoeling tegen te gaan. 'Een goede kwaliteit van het oppervlaktewater is voor de agrarische sector van groot belang. De adviezen die veehouders vanuit dit project ontvangen, dragen bij aan een optimale inrichting van het boerenerf', zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.

Advies

In 2012, 2013 en 2014 ontvangen 100 Flevolandse veehouders met nieuwbouw- of renovatieplannen gratis advies van adviesbureau Broos Water. Ook veehouders die nog geen plannen hebben, kunnen meedoen aan het project. 'Ook op deze bedrijven kunnen maatregelen worden getroffen om erfafspoeling te verminderen', vertelt projectleider Bert van den Bosch van Waterschap Zuiderzeeland.

Veehouders in Flevoland die advies over erfafspoeling op hun bedrijf willen ontvangen, kunnen zich opgeven bij het waterschap.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer