Schoonmaakkosten sloten Moerdijk

Waterschap Brabantse Delta mag niet zonder meer alle kosten voor het schoonmaken van de vervuilde sloten na de brand in Moerdijk verhalen op Chemie-Pack. Dat oordeelde de rechtbank in Breda vandaag.

Vooral nadat op 9 januari 2011 de sloten waren afgedamd en leeggepompt, is onvoldoende onderbouwd dat er nog een milieuramp dreigde. Het waterschap moet een nieuwe beslissing nemen.

Het is volgens de rechter niet duidelijk of de maatregelen die het waterschap na 9 januari nog trof, zo spoedeisend waren dat Chemie-Pack niet eerst zelf de mogelijkheid moest worden geboden.

Vervuilde sloten

Het waterschap betaalde in totaal € 11 miljoen voor het schoonmaken van de vervuilde sloten op het industrieterrein. De rechtbank bepaalde dat het waterschap duidelijk moet maken welk werk niet kon wachten en welke kosten daarbij horen.

Advocaat Robert van 't Zelfde van Chemie-Pack claimde vandaag direct een totale overwinning. 'Het waterschap heeft alles verkeerd gedaan.'

Leegpompen

Chemie-Pack hoefde volgens hem alleen te betalen voor het leegpompen van de sloten. Een fractie van de totale kosten, zegt de advocaat. Hij benadrukte dat de claims van het waterschap juist tot het faillissement van Chemie-Pack hebben geleid.

De claim van het waterschap ligt nu nog bij de eigenaar van de grond van het bedrijf, Chemie-Pack Onroerend Goed. Die bv is niet failliet.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer