%27Communicatie+brand+Moerdijk+deugde+niet%27
© Etienne Busink

'Communicatie brand Moerdijk deugde niet'

De communicatie na de chemische brand januari vorig jaar bij Chemie-Pack faalde. Dat staat in een conceptrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat de NOS heeft. De onderzoeksraad wilde de inhoud van het rapport niet bevestigen.

Volgens de NOS worden vooral gemeente Moerdijk en veiligheidsregio's Midden-West Brabant en Zuid-Holland-Zuid op de vingers getikt. De raad stelt in het rapport onder meer dat zij 'telkens naar bevind van zaken handelden, waardoor de indruk kon ontstaan dat de overheid geen duidelijk verhaal had.'

In het rapport zou het wemelen van voorbeelden van slechte voorlichting aan de bevolking. Zo zou onder meer gemeente Moerdijk te laat de ernst van de zaak hebben ingeschat en werkten de site www.crisis.nl crisis.nl en de publiektelefoon niet naar behoren. Ook was informatie die wel werd gegeven vaak tegenstrijdig.

Publicatie tegengaan

Het definitieve rapport verschijnt eind deze maand. Chemie-Pack wil publicatie via een kort geding tegengaan, omdat er volgens het bedrijf fouten in het concept staan die aangepast moeten worden. De rechter doet hierover woensdag uitspraak.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer