Opening infotuinhuis pluimvee Oirschot

Een ‘infotuinhuis’ waarin de consument alles kan vinden over het pluimveebedrijf en de legpluimveesector. Op 1 juli neemt de Kakelhoeve in Oirschot die in gebruik.

Die dag is ook het www.kempischstreekfestival.nl/index.htmlKempisch Streekfestival op de Markt in Oirschot, met als thema ‘Duurzaamheid’. Van daaruit is een fietsroute uitgezet langs 6 agrarische bedrijven in het nabijgelegen Oirschot en De Beerzen.

Eén van de bedrijven die deze dag zijn opengesteld, is de Kakelhoeve van Peter van Agt en Peter van der Heijden. Op dit bedrijf aan de Nieuwendijk 25 in Oirschot zijn niet alleen de kippen en het inpakstation te zien, ook is de voerkeuken in bedrijf. Hier wordt voer op maat gemaakt van voornamelijk graan uit de omgeving.

Infouinhuis

Ook wordt deze dag het 'infotuinhuis' geopend. Hier zijn niet alleen kakelverse eieren te krijgen, ook kan de bezoeker in het tuinhuis informatie vinden over de Kakelhoeve en de legpluimveehouderij in het algemeen. Naast foto’s en presentaties zijn hier onder meer kooktips, kleurplaten, ballonnen en lesmateriaal te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer