Lansingerland legt bom onder Floriade 2022

Gemeente Lansingerland wil zich terugtrekken uit de kandidaatstelling voor de Floriade 2022. Het college van B&W heeft de gemeenteraad geadviseerd om op 21 juni de huidige kandidaatstelling niet te ondersteunen.

Het gemeentebestuur wil daarmee financiële risico's voorkomen. Volgens B&W is de businesscase in het bidbook te onzeker. Ook zijn de financiële risico’s voor Lansingerland als grondgebiedgemeente onoverzichtelijk groot.

De raadcommissie Algemeen Bestuur buigt zich donderdag over de kandidaatstelling voor de Floridade 2022 in de regio Boskoop. Lansingerland is 1 van de 8 gemeenten in de regio Boskoop die de Floriade naar Zuid-Holland willen halen.

Holland Central

In een brief aan de gemeenteraad trekt het gemeentebestuur alvast de conclusie dat zonder medewerking van Lansingerland een streep gaat door de regionale samenwerking Holland Central. Onder die naam werken de kandidaten aan hun bidbook, getiteld Floriade 2022 Holland Central Green Xchange.

Alle kandidaten moeten hun bidbook voor 1 juli presenteren. Het beoogde plangebied van de Floriade Regio Boskoop ligt op grondgebied van Lansingerland en Zoetermeer.

Kopschuw

Het gemeentebestuur zegt te weinig zicht te hebben op de risico's die daarbij horen. Lansingerland is kopschuw geworden voor risico's na het debacle met de verworven grondposities ten behoeve van grootschalige toekomstige nieuwbouw.

Provincie Zuid-Holland zegde onlangs een bedrag van €3,3 miljoen beschikbaar om de Floriade binnen te halen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer