Nieuw Amstel Oost in ijskast

Alle voorbereidingen en plannen voor glastuinbouwgebied Nieuw Amstel Oost liggen tot eind dit jaar stil. Dat heeft de Nieuwkoopse wethouder Trudy Veninga gisteravond tijdens een raadsvergadering bekendgemaakt.

Oorzaak is dat de economische malaise begint 'te knellen', stelt Veninga. 'We moeten een goede afweging maken wat het toekomstperspectief is van onze tuinders.'

De gemeente beraadt zich over 2 weken over de toekomst van de Noordse Buurt, waar tuinders uitgekocht moeten worden voor natuur. Ook dat hangt samen met de aanleg van Nieuw Amstel Oost.

Pas op plaats

Gemeente Nieuwkoop staakte in februari tijdelijk de aankoop van glastuinbouwbedrijven in de Noordse Buurt. De gemeente maakt 'een pas op de plaats' om met provincie Zuid-Holland opnieuw te kijken naar geplande woningbouw en inrichting van natuur.

Dit vanwege de rijksbezuinigingen op de beheerkosten van de natuur. Ook moet het grootste deel van dit natuurproject betaald worden met de bouw van 430 woningen. Daar is momenteel weinig interesse voor.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer