Deli XL over op Fair Produce

Totaalleverancier voor horeca, catering en zorg Deli XL kiest voortaan voor champignons met het Fair Produce-keurmerk. Dat past bij het beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, geeft Deli XL aan.

Voorzitter Bart Jan Krouwel van Fair Produce is bijzonder blij met de erkenning van Deli XL en hoopt dat steeds meer partijen aanhaken. 'We zijn blij dat ook in het foodservice-segment het eerste spreekwoordelijke schaap over de dam is. Het spreekt voor zich dat we hopen dat dit navolging krijgt', geeft hij aan.

Stichting Fair Produce Nederland is opgericht door werkgeversorganisaties Frugi Venta en LTO en werknemersorganisatie FNV bondgenoten. De stichting heeft zich ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan eerlijke arbeidsomstandigheden voor werknemers.

Garantie

Fair Produce vormt de garantie dat de bedrijven die de champignons hebben geteeld of verhandeld, een sociaal beleid voeren met goede arbeidsomstandigheden en werken volgens de Nederlandse wet- en regelgeving.

De Nederlandse telers die voor Deli XL produceren, worden getoetst door certificeerder VRO in opdracht van de stichting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer