Bart Jan Krouwel: 'Winkelverbod'

'Ik erger me groen en geel aan al die burgers die kakelen dat boeren en tuinders duurzamer moeten produceren, maar in de winkel kiezen voor de goedkoopste producten. Meteen de toegang tot de winkel ontzeggen zulke mensen.'

Bart+Jan+Krouwel%3A+%27Winkelverbod%27
© Maartje van Berkel

Stevige taal van Bart Jan Krouwel, voorzitter van de nieuwe stichting Fair Produce Nederland, gisteren op een bijeenkomst van landbouwjournalisten in Den Bosch.

Samen met onder meer de vakbonden, een aantal champignontelers, handelaren en LTO Nederland werkt Krouwel aan een nieuw keurmerk dat hoge eisen moet stellen aan boeren en tuinders. Niet alleen aan arbeidsomstandigheden, ook aan milieu, volksgezondheid en dierenwelzijn. In eerste instantie gaat het om champignons, maar ook andere landbouwproducten kunnen aansluiten.

Supermarkt verantwoordelijk

Krouwel, voormalig directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Rabobank en voorzitter van Productschap Pluimvee en Eieren, hekelde het CBL, het overkoepelende orgaan van de supermarkten.

'Ik begrijp werkelijk niet dat het CBL haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op gebied van duurzaamheid doorschuift naar de individuele leden. Die verantwoordelijkheid hebben ze gewoon, punt uit', benadrukte hij.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer