Vlaams-Nederlandse bio-samenwerking

Vlaanderen en Nederland gaan zich inzetten voor de samenwerking rond de 'biogebaseerde economie'. Dat maakten Vlaams minister-president Kris Peeters en Nederlands vicepremier Maxime Verhagen gisteren bekend.

Regelgeving die deze economie belemmert, gaan beide landen bijsturen en bovendien werken ze aan een gezamenlijke strategie. Een 'biogebaseerde economie' maakt gebruik van hernieuwbare biomassa grondstoffen in plaats van olie die steeds duurder wordt en eindig is.

Die aanpak vermindert de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering, stellen de bewindsmannen.

Bio Basse Europe

Beide ministers openden gisteren de Bio Base Europe Pilot Plant en het Training Center. In de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent schalen bedrijven biogebaseerde processen, waarmee op laboratoriumniveau goede resultaten zijn bereikt, op naar semi-industrieel niveau.

In het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen leiden bedrijven operatoren en technici op voor de procesindustrie en de 'biogebaseerde economie'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer