NVWA onderzoekt afkalven 'Waar schijt koe'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt de afkalving van een koe tijdens het spelletje 'Waar schijt de koe' op het hoofdveld van VV Leiden. 'Wij richten ons op het vervoer van een hoogdrachtig dier', meldt voorlichter Marian Bestelink.

Het Leidsch Dagblad bracht afgelopen zaterdag het verhaal dat een koe afkalfde tijdens deze ludieke actie op het voetbalveld. De koe van een boer uit Wassenaar stond droog, omdat die over een week of 6,7 moest afkalven.

Een omstander belde tijdens het afkalven de dierenambulance en die informeerde de politie. Beide kwamen ter plaatse. 'Onze agenten namen poolshoogte, maar dit is geen zaak van de politie. Dat is een taak van de NVWA', geeft een woordvoerder aan.

Ter goeder trouw

LTO Noord Zuid-Holland-voorzitter Arie Verhorst geeft aan dat dit soort dingen kunnen gebeuren. 'Die veehouder heeft ter goeder trouw een dier meegegeven dat 6 tot 7 weken voor afkalven stond. In theorie gaat dat goed, maar de natuur laat zich niet altijd leiden.'

Verhorst praat daarom niet over een inschattingsfout. 'Geen boer verplaatst een koe die aan het afkalven is. Laten we met z'n allen blij zijn dat het om een gezond kalf gaat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer