Groningen: buizenzone langs N33 reëel

De N33 is een reëel alternatief voor de buizenzone tussen de Eemshaven en Delfzijl. Dat blijkt uit vooronderzoek van provincie Groningen. Die bestudeert nu de mogelijke effecten van de zone langs de N33.

Voor 3 tracés is al een milieueffectrapportage, een landbouweffectrapportage en een maatschappelijke kosten- en batenanalyse opgesteld.

Het gaat om het Leermenstracé, het Holwierdetracé en het Eemstracé. Deze 3 staan in het Provinciaal Omgevingsplan (POP) gereserveerd voor een www.buizenzone.nlbuizenzone.

Zinvol

Uit de inspraakreacties kwam naar voren dat het zinvol zou zijn de N33 als alternatieve route voor de buizenzone Eemsdelta te onderzoeken.

Stichting Buizenzone Eemsdelta wil een buizenzone aanleggen tussen de Eemshaven en Oosterhorn bij Delfzijl. De buizenzone is bedoeld voor uitwisseling van energie, gassen en vloeistoffen tussen de bedrijventerreinen.

Uiteindelijke keuze

Provincie Groningen en de stichting Buizenzone Eemsdelta presenteren eind juni de uitkomsten van het onderzoek. Provinciale Staten maken uiteindelijk een keuze.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer